Raktáron
Dextróz, Zselésítőanyag (pektinek (E 440)), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav (E 330)), Tartósítószer (szorbinsav (E 200))
Adagolás: 1000-1250 g sárgabarack (előkészített), 350 g cukor, 1 tasak Dzsemfix Sárgabarackhoz. 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért sárgabarackot szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2. Az előkészített sárgabarackot egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk. Tipp: - Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget. - A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk. - További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Csomag
Minőségét megőrzi a tasakon jelzett hónap végéig. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Dr. Oetker
Dr. Oetker Magyarország Élelmiszer Kft. 9241 Jánossomorja Franck u. 38-40. Receptek, tippek, információk Dr. Oetker Mesterkonyha Tel.: 06-80-638-537 (OET-KER) www.oetker.hu www.befozok.hu
Raktáron