• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
 tudnivalók a fogkefe cseréjéről

Hasznos tudnivalók a fogkefe cseréjéről

Az emberek, már az ősi időkben is gondoskodtak fogaik tisztításáról. Eleinte kemény növényi részeket, vagy egyszerűen az ujjukat használták “fogkefének” úgy, hogy kőport, homokot, sót vagy egyéb dörzsölő anyagot kentek rá és azzal tisztították le a fogaikra tapadt ételmaradékot.

 

Az első “igazi” fogkefét körülbelül 800 éve, Kínában készítették. Ez a fogkefe bambusz nyélre erősített kemény vaddisznó sörtékből állt.

Manapság már a különböző korcsoportok speciális igényeire kifejlesztett fogkefék közül választhatunk. A szülők gyermekük életkorának megfelelően az első fogak megjelenésétől kezdődően megtalálják a számukra legmegfelelőbbet.

Nagyon fontos - és sokan nem tudják -, hogy a fogorvosok ajánlása szerint fogkefénket maximum 3 hónapig használhatjuk, ezt követően cseréljük ki, mert ez alatt az idő alatt elhasználódik, már nem képes megfelelően tisztítani a fogakat és a károsodott sörték könnyen felsérthetik a fogínyt is.

Szintén fontos, hogy főként megfázásos, influenzás megbetegedést követően szintén cseréljük le a használt fogkefénket, megakadályozva ezzel a felülfertőződést, melyet a fogkefe sörtéin megtelepedett baktériumok okozhatnak.

Használat után a fogkefét öblítsük le folyó vízzel, majd hagyjuk megszáradni.

Sok fogkeféhez adnak műanyag tokot, mely arra való, hogy utazás közben védje a fogkefe fejet. A napi használat után nem kell rátenni a fogkefére, mert ez kedvez a baktériumok elszaporodásához.

Fogorvosi ajánlások szerint legjobb, ha minden főétkezés (reggeli, ebéd, vacsora) után, de minimum kétszer naponta - reggel és este - mossunk fogat. Étkezések után várjuk kb. 30 percet a fogmosással. Egy-egy fogmosás legalább 2 percig tartson!

A rendszeres fogmosás mellett nagyon fontos hogy sok nyers zöldséget, gyümölcsöt is fogyasszunk! Ezek nemcsak, hogy nagyon egészségesek, hanem rágásukkal megedződnek a fogak és a fogíny, valamit hozzájárulnak a fogak természetes tisztításához is.

Az egészséges fogak megőrzése szempontjából javasolt, hogy fél évente vegyünk részt fogászati szűrővizsgálatokon.


Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár