• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Macskád az egyensúlyozás bajnoka, csakúgy, mint az eledele

Macskád az egyensúlyozás bajnoka, csakúgy, mint az eledele

A cicák emésztőrendszerének egészsége kiemelkedő szerepet játszik az általános egészség és jóllét megőrzésében. Az emésztőszervek egészségének megőrzését segíti a könnyen emészthető, kiváló minőségű alapanyagokból készült eledel biztosításán kívül a bél mikrobiomjának támogatása. A kiegyensúlyozott összetételű, egészséges mikrobiom pedig támogatja az immunrendszer hatékony működését.

Mi az a mikrobiom és hogyan befolyásolhatja macskád egészséges emésztését?

Az emésztőrendszer részeként a mikrobiom egy dinamikus ökoszisztéma, amely tartalmazza a macskád testében élő, mikroszkopikus baktériumok (mikroorganizmusok) összességét, genetikai állományukkal és metabolitjaikkal együtt, valamint azt a környezetet, amelyekben ezek élnek.

A macskák, csakúgy mint más állatok, vagy az ember, kész mikrobiom nélkül jönnek világra, de születésüktől fogva azonnal elkezdődik a betelepülése. Minden mikrobiom teljesen egyedi – ahogy négylábú kedvenced is. Életük során folyamatosan épül és változik a mikrobiomjuk, attól függően, hogy milyen dolgokkal érintkeznek, mint például a környezetük, étrendjük és az őket körülvelő emberek.

Egy egészséges macska szervezetében a hasznos és a káros baktériumok egyensúlyban élnek együtt. Amennyiben ez az egyensúly megbomlik, az emésztőrendszerben elszaporodhatnak a káros baktériumok, amitől kialakulhat rosszullét, valamint olyan további egészségügyi problémák, mint például fertőzések, hasmenés vagy bélsárrekedés, rossz lehelet vagy akár bőrproblémák is.

Mi az összefüggés a macska bélmikrobiomjának felborulása és az egészségi állapota között?

A kiegyensúlyozott mikrobiom segít biztosítani a jó emésztést, erős immunrendszert és a védelmet a potenciális betegségektől. Ráadásul, az egyensúlyban lévő mikrobiom növeli a szervezet szerotonin szintjét, ami cicája közérzetére is pozitív hatással lesz. Kutatások kimutatták, hogy a macskák immunsejtjeinek 70%-a az emésztőrendszerben tárolódik, éppen ezért a megfelelően működő emésztőrendszer nélkülözhetetlen cicád egészsége érdekében.

Hogyan támogathatod macskád emésztőrendszerének egészségét?

Elsőként tudnod kell, hogy mik azok a tényezők, melyek kedvezőtlen hatással lehetnek rá. Ezek a hirtelen eledelváltás vagy étrendbeli módosítás, a kiegyesúlyozatlan táplálás, a stressz, a háttérben lappangó, fel nem derített megbetegedések és a mikrobiomot kedvezőtlenül befolyásoló antibiotikum terápia.

Ezek kiküszöbölésében a cica táplálása kiemelkedő fontosságú, hiszen a megfelelő minőségű és összetételű eledel biztosításával jut hozzá a szervezetét építő, regeneráló fehérjékhez, az energiát adó zsírokhoz valamint az egészséges emésztést segítő és a mikrobiomot tápláló növényi rostokhoz.

A kiegyensúlyozott bélmikrobiom alapvető fontosságú macskád megfelelő egészségéhez, hiszen közvetlen hatása van az immunrendszerére. A mikrobiom olyan ökoszisztéma, amely minden macskában egyedi, bélben élő mikroorganizmusok billióiból áll. A mikroorganizmusok egyensúlya fontos a macska emésztőrendszere egészségének, immunrendszerének és összességében a jóllétének kedvező befolyásolásához.

A PURINA ONE BIFENSIS táplálékformula jótékony hatású baktériumot tartalmaz: ez a Lactobacillus, amely tudományosan bizonyítottan kívül-belül erősíti macskád immunrendszerét, és segít védeni az egészséges bélmikrobiomot. A Purina ONE BIFENSIS minőségi összetevőket, köztük prebiotikumokat tartalmaz: cikóriát, amely táplálja a bél jótékony baktériumait, hogy macskád jó egészségének fenntartása érdekében javítsa a macska bélmikrobiomját. Az egészséges emésztéstől és immunrendszertől a fényes szőrzetig láthatók az eredmények macskád egészségében - most és a jövőben is.

A megfelelő hidratáltsági állapot szintén kiemelt fontosságú a szervezet megfelelő működése érdekében. Ennek biztosítása érdekében a friss ivóvíz biztosítása mellett javasolt nedves eledelt is (konzerv vagy alutasak formájában) beiktatni cicád étrendjébe, növelve ezzel a folyadékbevitelt.

Mi van akkor, ha a macska válogatós?

A macskák köztudottan ínyencek, válogatósak. Semmi gond, hisz az eledelek nagy választékából biztosan megtalálhatod a kedvencét. Az eledel fokozatos, lassú, 7-10 napos cseréjével megkönnyítheted a bevezetését. Ezen kívül ügyelj rá, hogy a vizes edénytől és az alomtól messze helyezd el az etetőtálat, olyan helyen, ahol a cica biztonságban érzi magát. A nedves eledelt minden macska sokkal szívesebben fogyasztja felmelegítve! Segíthet a napi rutin szigorú betartása is, ám ügyelj rá, hogy a száraz eledel állandóan rendelkezésre álljon, éjjel-nappal. Végül, de nem utolsó sorban, bánj csinján a jutalomfalatokkal, az mindig legyen a közös játék, tanulás jutalma, és ne vidd túlzásba az adagot, maximum a napi energiaszükséglet 10%-át biztosítsd a kényeztető falatkákkal!

Purina termékeinket megtalálod a webshopban. Kattints! >>

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár