• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Roberto ezúttal megmutatja, hogyan lehet egyszerűen pesztót készíteni rukkolából.

Rukkolapesztós spagetti

Bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az: készíts te magad pesztót, méghozzá rukkolából, és fűszerezd az egészet koktélparadicsommal, amit a sütőben konfitálsz!

Hozzávalók:

- 250 g Ecco la pasta spagettitészta

- 100 g rukkola

- 40 g kesudió

- 4-5 levél bazsalikom

- 40 g reszelt parmezán

- 1 db fokhagyma

- kis kocka jég

- 300 g koktélparadicsom

- szárított oregánó

- , bors, cukor

- olívaolaj

 

Elkészítés:

A konfitált paradicsom elkészítéséhez a sütőt melegítsük elő 140 °C-ra. A paradicsomokat vágjuk félbe, és belsejükkel felfelé tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire. Minden darabot külön szórjunk meg sóval, kevés cukorral, szárított oregánóval, kevés borssal és egy pici olívaolajjal, majd tegyük be a 140 fokos sütőbe körülbelül 50 percre.

Helyezzünk sütőpapírt egy másik tepsire, majd a reszelt parmezán felét terítsük szét négy részben egyenletesen, körülbelül egyforma magasságban. Ezt a tepsit is tegyük a sütőbe annyi időre, amíg a parmezán világosbarnára pirul.

Alacsony lángon pirítsuk meg egy serpenyőben a kesudiót, majd tegyük félre.

Rakjuk egy edénybe a rukkolát, a félbevágott fokhagymát és 0,5 dl olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a kis kocka jeget és a bazsalikomot. Az edényben a hozzávalókat fokozatosan turmixoljuk össze. Ezután turmixoljunk hozzá kb. 20 gramm parmezán sajtot. A végén adjuk hozzá a pirított kesudiót, és turmixoljuk össze a többi hozzávalóval.

A spagettit tegyük forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 6 percig. Tegyünk félre egy kicsit a főzővízből, majd szűrjük le a tésztát.

Hevítsünk kevés olívaolajat egy serpenyőben és tegyük rá a leszűrt tésztát. Öntsünk rá a félretett főzőléből kb. egy decit, ezután adjuk a tésztához a pesztót, a konfitált paradicsom felét, keverjük jól össze (legalább két percig!), majd vegyük le a serpenyőt a tűzről. Tálaláskor a pesztós tésztára helyezzünk néhány darab konfitált paradicsomot és törjünk rá parmezáncsipszet. Jó étvágyat!

 

A receptvideóért kattints YouTube-csatornánkra, és kövess minket, hogy ne maradj le a jobbnál jobb receptekről!

 

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár