• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár
Mákos spagetti újragondolva olasz-magyar módra

Mákos spagetti fészkek

Olasz-magyar tésztarecept kicsit másként

Hozzávalók:

  • 200 g spagetti

  • víz

  • 50 g vaj

  •  

    100 g mák

  • 60-80 g nádcukor

  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

  •  

    500 ml tej

  • 1 csomag vanília puding (40 g)

  • 2 ek nádcukor

  •  

    vaj a formák kikenéséhez

Elkészítés: 

A spagettit lobogó sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a vajjal.
A mákot a cukorral ledaráljuk, a citromhéjjal együtt a tésztához keverjük.
A pudingport alaposan elkeverjük a két evőkanál cukorral és fél deciliter tejjel. A többi tejet
melegíteni kezdjük, amikor felforrt, folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk a hideg tejjel kikevert
pudingport, néhány perc alatt besűrítjük, levesszük a tűzről.
A szilikonos muffin sütő formákat kivajazzuk, a mákos tésztából villával fészkeket formázunk
mindegyikbe, majd 2-2 ek vaníliapudingot kanalazunk mindre.
A mákos spagetti fészkeket 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül negyed óra alatt légkeverésen
aranybarnára sütjük.

Termékek
Kedvencek
Belépés
Kosár