Raktáron
zaliszt (BL-65, BL-55), rozsliszt (RL-125), étkezési só, porított kovász (rozs őrlemények), búzamaláta őrlemény, szárított élesztő, cukor, burgonyapehely, vitális búzaglutén, enzimek (glutént tartalmaz), lisztkezelő szer: aszkorbinsav A termék tojást, szóját, szezámmagot, tejből készült terméket és dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Czelli vidéki kenyér lisztkeverék 500 g – 1 kenyér (675g)
A 280 g langyos víz
A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Letakarva 25 percet állni hagyjuk.
A tésztát kenyérré formázzuk. Gömbölyítjük, majd 3 perc pihentetés után hosszúra formázzuk, vagy sütőformába tesszük.
Az elkészített kenyeret sütőpapírral borított tepsire helyezzük (vagy sütőformába), felületét vízzel lekenjük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk. A kelesztés után a felületét újra lekenjük vízzel és éles késsel bevágjuk.
A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 220 C).
Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 205 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. A sütés után a még forró kenyeret vízzel kenjük le. A teljes kihűlés után (3 óra) szeleteljük, és élvezzük az ízeket.
Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g vidéki kenyér lisztkeveréket és 280 g langyos vizet teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.
Tartalmaz: gabona (glutén)
hűvös, száraz, fénytől védett helyen. Minőség megőrzési idő: 6 hónap
Celldömölki Malom
Raktáron