Nincs készleten
teljes kiőrlésű búzaliszt (48%), búzaliszt (BL-55, 32%), vitális búzaglutén, napraforgómag (3,5%), étkezési lenmag (3,5%), zabpehely (2,5%), étkezési só, búzamaláta őrlemény, porított kovász [rozs őrlemények], szárított élesztő, cukor, rozsmaláta őrlemény, pörkölt őrölt árpa, enzimek (glutént tartalmaz), lisztkezelő szer: aszkorbinsav. A termék tojást, szóját, szezámmagot, tejből készült terméket és dióféléket is feldolgozó üzemben készült.
Hozzávalók:
Czelli magos kenyér lisztkeverék 500 g – 1 kenyér (700g)
A 300 g langyos víz
A hozzávalókat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Letakarva 30 percet állni hagyjuk.
A tésztát kenyérré formázzuk. Gömbölyítjük, majd 3 perc pihentetés után hosszúra formázzuk, vagy sütőformába tesszük. (javalatunk, hogy formában süssük) Az elkészített kenyeret sütőpapírral borított tepsire helyezzük (vagy sütőformába), felületét vízzel lekenjük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 60 percen át letakarva állni hagyjuk.
A kelesztés után a felületét újra lekenjük vízzel és éles késsel bevágjuk. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 220 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 205 C-ra, és süssük 35 - 40 percig.
A sütés után a még forró kenyeret vízzel kenjük le. A teljes kihűlés után (3 óra) szeleteljük, és élvezzük az ízeket.
Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g Czelli magos kenyér lisztkeveréket és 300 g langyos vizet teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.
Tartalmaz: gabona (glutén)
hűvös, száraz, fénytől védett helyen. Minőség megőrzési idő: 6 hónap
Celldömölki Malom