• Delivery Országos kiszállítás, 30.000 Ft felett és egyben 50 kg alatt szállítási díj nélkül!
 
Termékek
Akció
Kedvencek
Kosár

Celldömölki Malom lisztkeverék 1kg Foszlós kalács - Czelli

  • EAN: 5997570500007
  • Nettó súly: 1 kg
960 Ft
960 Ft / kg

Nincs készleten

Termékjellemzők

búzaliszt (BL-55), cukor, sovány tejpor, teljes tojáspor, szárított élesztő, étkezési só, enzimek (glutént tartalmaz). A termék tojást, szóját, szezámmagot, tejből készült terméket és dióféléket is feldolgozó üzemben készült.

Elkészítés és felhasználás

A lisztkeveréket, langyos vizet, és a puha vajat egy keverőtálba helyezzük, és néhány perc alatt rugalmas tésztává gyúrjuk (keverőgéppel és kézzel is egyszerű). Amikor a tésztánk összeállt, még 4-5 percig dagasztjuk.
A tésztát letakarva 30 percet állni hagyjuk. Ha fonott kalácsot szeretnénk, a tésztát 3 vagy 4 egyenlő részre osztjuk, hengereket formázunk belőle. A hengereket 30 cm hosszúra sodorjuk, majd kalácsot fonunk belőle. A hosszúra sodort tésztákat egyesével csigának is feltekerhetjük.

Az elkészített kalácsot sütőpapírral borított tepsire helyezzük, majd a konyhánk hőmérsékletétől függően 50 - 65 percen át letakarva állni hagyjuk.
Hűvösebb időben a sütőt állítsuk 30-40 fokra és kelesszük ott a tésztánkat 60 percig. A megkelt tésztát tojással lekenjük. A tésztát előmelegített sütőbe tesszük (alsó-felső sütés, kb. 180 C). Amikor a tésztánk már a sütőben van, állítsuk vissza a hőmérsékletet sütőtől függően, hozzávetőlegesen 165 C-ra, és süssük 35 - 40 percig. Hagyjuk kihűlni és élvezzük az ízeket. Mi a legjobban házi vajjal szeretjük.

Kenyérsütő gépben is elkészíthető: 500 g Foszlós kalács lisztkeveréket, 220 g langyos vizet, és 50 g vajat teszünk a kenyérsütőbe, majd elindítjuk a sütési programot 750 g-os kenyérhez.

Tápérték

Energia 1494 kj / 355 kcal
Zsír < 2,8 g
amelyből telített zsírsavak < 0,6 g
Szénhidrát < 70 g
amelyből cukrok < 13,0 g
Rost < 1,3 g
Fehérje < 10,5 g
< 0,85 g
*%-a a referencia beviteli értéknek egy átlagos felnőtt számára

Információk

Tartalmaz: gabona (glutén)

Hűvös, száraz, fénytől védett helyen. Minőség megőrzési idő: 6 hónap

Celldömölki Malom

Termékek
Üzletkereső
Kosár